Semnificaţia materialului decorativ de scoarţă
- aşezarea patului de scorţă pe straturi împiedică creşterea buruienilor
- aşezarea patului de scoarţă împiedică evacuarea umezelii din sol
- împiedica erozia solului
- are grija de radacina impotriva frigului iarna si vara impiedica uscarea solului
- în timpul descompunerii creşte conţinutul de humus în sol
- are un efect favorabil pentru estetica decorativă
- aşezarea patului de scorţă pe straturi are un aspect natural
Tipurile de scoarţă şi mulchuri decorative
Cel mai mult folosite sunt scorţa şi mulchul decorativ .Se fabrică în fracţii de 0-8cm ,ambalate în saci de 75L ,80L,50L ,în 2,3 m3 big-bag sau în forma liberă.
Tipurile de scoarţa şi mulch:
- scorţa din brad – este una dintre cele mai ieftine pe piaţa. Dezavantajul este că relativ rapid se degradează şi efectul decorativ mai slab .
- scoarţa din bradul roşu – are un aspect foarte decorativ şi pentru culoarea înteresantă roşie
- Dezavantajul : are un volum mic , accesibilitatea mai slabă ,mai scumpă faţă de celelalte.
- scoarta de pin – este cel mai decorativ şi cel mai rezistent printre materialele decorative aflate momental pe piaţă.Dezavantajul este pretul ridicat.
- scoarţa decorativă color mulch natural – se numără printre alternative bun disponibile pe piaţa noastră. Avantajul lor este o variabilitate mai mare în culori.
Aplicarea scoarţei
Aplicarea recomandată de scoarţa este de 5-10 cm grosime. Grosimea prea mare poate cauza probleme în special putrezire şi are loc descompunerea materiei organice , în schinb, atunci când grosimea scoarţei este foarte subţire nu este suficient pentru a preveni creşterea de buruieni. Pentru a creşte rezistenţa împotriva creşterii buruienilor este bine dacă folosiţi sub scoarţă textilia ţesută sau neţesute. Scoarţa decorative şi mulchii au compoziţie organice naturale şi sunt supuse degradării , prin urmare în anumite intervale trebuie să fie suplimentate .
- Avantajele – mulchii şi scoarţa sunt 100% materiale naturale cu efecte decorative interesante. Existenţa lor durează mai mulţi ani, în funcţie de tipul lor, economisind astfel costurile de întreţinere a spaţiilor.
Add comment